Hvad er et Sitemap?

Del indlægget

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Hvad er et sitemap?

Et sitemap kan sammenlignes med et index. Et sitemap giver et overblik over alle sider på en hjemmeside eller webshop og kan være en god hjælp til de besøgende, men i den grad også til søgemaskinerne, så de lettere kan gennemskue strukturen på dit website og dermed lettere ”finde” rundt.

Et sitemap kan udvikles på forskellige måder. Den helt simple fremgangsmåde, er at lave et manuelt sitemap, hvor man på en landingside laver et overblik over alle sider ved at linke ud til dem. Dette har dog den ulempe, at hver gang du tilføjer en ny side eller et indlæg, vil dit sitemap ikke opfange denne side og du skal derfor manuelt ind hver gang, for at tilføje de nye sider. Dette er meget tidskrævende og derfor bør man programmere sig ud i, at lave et xml sitemap, således at hver gang der bliver tilføjet en ny side bliver dit sitemap automatisk opdateret.

Dette bliver benyttet i de fleste CMS systemer, så du slet ikke selv skal til at kode.

I WordPress producerer det anerkendte SEO plugin, Yoast selv et sitemap, hvor URLén som udgangspunkt vil lyde: www.ditside.dk/sitemap_index.xml

Du kan f.eks. se mit sitemap her:

https://hjemmesider360.dk/sitemap_index.xml

Som udgangspunkt skaber Yoast ikke dette sitemap for brugernes skyld, men mere for søgemaskinerne og derfor er designet ikke ligefrem brugervenligt eller sønderlig kønt, men det fungerer for Google. Det handler altså om, at SEO optimere din hjemmeside. Hvis du ikke ved hvad SEO (søgemaskineoptimering) er, kan du læse indlægget her: Hvad er SEO?

Sådan finder du dit sitemap gennem Yoast i WordPress:

 

1. Installer Yoast –> Klik på SEO –> Og så generelt

        2. Klik på funktioner –> Rul ned

Hvad er et Sitemap

         3. Aktiver til XML-sitemap, hvis ikke det er slået til.

Aktiver Sitemap xml

         4. Klik på spørgsmålstegnet –> Vis XML-sitemap

Dit nye XML-Sitemap er nu klar.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Tips og Tricks

Hvad er et Sitemap?

Hvad er et sitemap? Et sitemap kan sammenlignes med et index. Et sitemap giver et overblik over alle sider på en hjemmeside eller webshop og

Mangler du en ny hjemmeside til at fremvise din virksomhed?

Få et uforpligtende tilbud

Billig hjemmeside og webdesign