Hvad er ALT tags? Og hvorfor er det vigtigt?

Hvad er Alt tags? Og hvorfor er det vigtigt?

Del indlægget

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Hvad er ALT tags? Og hvorfor er det vigtigt?

Alt tags er noget HTML du tilføjer til dine billeder. Det er et kort tekststykke du kan benytte til at beskrive hvad dit billede viser eller handler om. Grunden til at Alt tags er vigtige, er at det kan være med til at forbedre din placering på søgeord – dette gælder både på den almindelige søgning på Google, men især også hvis folk søger efter billeder på Google. Du kender det måske selv? Du søger efter en sofa og ønsker noget visuelt, så her vælger du at gå under billeder. Derfor er det vigtigt, at man altid benytter Alt tags på ens billeder, således dit site har de bedste forudsætninger for at ranke på ønskede søgeord eller produkter. 

Sådan laver du dine ALT tags korrekt

Selvom Alt tags er et lille HTML stykke, skal du ikke kunne kode for selv at gøre det. Du kan gøre det helt simpelt og gemme billedet med et beskrivende navn. Som f.eks ”Rød sofa i læder”.

Denne løsning er dog langsom og det kan heller ikke klare hele arbejdet, da Google også ønsker en Titel, en billedtekst og en beskrivelse, hvilket du skal lave i dit CMS-system. Aflægning af hvilket CMS-system du benytter kan det variere hvordan du laver dine Alt tags – jeg vil i dette blogindlæg forklare hvordan du laver Alt tags i WordPress.

I WordPress kan du både lave et ALT tag (alternativ tekst) og en billedetekst – Forskellen er, at dit Alt tag (alternativ tekst) er den tekst der læses af Google og andre søgemaskiner, hvorimod billedeteksten er den tekst de besøgende kan se, hvis de holder musen over billedet, eller hvis billedet ikke kan loades.

ALT tag i WordPress

Når du uploader et billede vil du se følgende muligheder (Se billede)

Hvad er Alt tags? Og hvorfor er det vigtigt?

  • Udfyld Alternativ tekst (Alt tag) og beskriv billedet – Benyt de søgeord du ønsker, at ranke på – benyt evt. din søgeordsanalyse.
  • Udfyld titel (dette er til intern brug – da dette er det filnavn du vil gemme billedet under)
  • Udfyld billedtekst (Dette er når brugerne holder musen over billedet eller hvis bilen grundet en fejl ikke læses korrekt)
  • Udfyld beskrivelse – Her kan du med fordel også benytte dine søgeord, men det vigtigste her er at du fortæller brugerne hvad billedet/siden handler om – du må gerne påvirke læseren til at klikke eller give dem et ønske om at skulle vide mere

Når alle felter er udfyldt skal du huske at gemme. Denne proces kan udføres, når du oploader billedet eller ved at tilgå mediebiblioteket og vælge de enkelte billeder du ønsker at lave Alt tags på.

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Tips og Tricks

Hvad er et Sitemap?

Hvad er et sitemap? Et sitemap kan sammenlignes med et index. Et sitemap giver et overblik over alle sider på en hjemmeside eller webshop og

Mangler du en ny hjemmeside til at fremvise din virksomhed?

Få et uforpligtende tilbud

Billig hjemmeside og webdesign